looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, January 13, 2009

pau

makan pau untuk minum petang...pau yang sgt sedap dan lembut



oopppsss...pau ni bukan saya buat ye...pau ni beli je...saya belum pernah cuba buat pau lagi...kalau saya buat mungkin tak selembut pau ni...

sebenarnye beli pau frozen ni masa balik teluk intan hari tu...bila nak makan tinggal kukus je kan...parents yg mengenalkan pau ni...mmg sedap...dan pau ni melayu yg buat...

pau ni sebenarnye dari kg bharu tu je..tapi memandangkan tak tau kedai nye kat mana, dan jarang2 sgt la ke area tu, dan alang2 balik teluk intan, beli je kat teluk intan...masa nak balik puchong baru la terhegeh2 nak beli..sekali kedai tu tutup la...tapi ayah kenal sgt dengan org yg jual pau ni...so kami pegi terus ke rumah dia untuk beli pau....

ayah saya mmg kenal sgt org yg jual pau ni...dia ade bukak kedai jual sarapan dan buat katering...ape2 je majlis, termasuk wedding saya, cukur jambul dan akikah irfan, amik katering dia...masakan dia sedap..terutama ayam goreng rempah dia...

kami beli 3 paket frozen pau...1 paket ade 6 biji...kami beli daging, ayam dan kelapa...

pau kelapa



dan pau daging...sedap tau...daging black pepper..irfan pun suka pau daging ni...pedas2 pun dia makan jugak


lepas ni nak kena cari kedai dia kat kg bharu tu la








written by,

8 comments:

Sham Ummi Echa said...

tgk pic pon da nmpk pau tu cam lmbut jer.. lapa la plak nih..

apa nama pau nih..leh cari kt kg. baru nnt

lieya shayunk said...

shedap nyer pau tu akk...
naik leleh air liur tgk itu pau...
nk cikit buleh...
hihi...

~~ciklinn~~ said...

sedappnyer pau.....

linn pun dah lama tak makn... alahai tingin lak tgok karipap ko ni wanie..

dik teluk intan kat ner jual karipap nie... hihihh minggu ni nak balik sana

trailsshoppers said...

Hi :)
bloghopping here

may u have prosperous 2009 year!
status update:
RSH Group Fashion Warehouse Sale : 16-18 January 2009
http://trailsshoppers.blogspot.com/2009/01/rsh-group-fashion-warehouse-sale-16-18.html

Puan Iza said...

sedapnya nampak pau tu...iza pun suka mkn pau..nak2 yg masih panas lagi tu...mmg rasa lembut sgt2...

mama-ⓘⓔ said...

hi wanie..
pekabar? kenyang mkn pau eh?hi hi
time poser ada la beli pau frozen kt tesco ke giant ntah..ermm,ok gaks..best.

wanie,
i dok kt puchong perdana,desa millenia..& umah baru nanti kat tasek prima..both mengadap tasek..
(*ok la kan, konon nk ngadap pantai takut tsunami plak..ekeke)

~~ciklinn~~ said...

re:mihahahhaha apasallah akka ko meroyan tgh2 mlm2 ni.....

awal2 tulis pau pehtu tertukar karipapp lak..... hahah sbb tadi duk tgok blog kawan akak dia buat karipap... ampunn tuan rumah..hahah

Zanna_MamaBatrice said...

uuu sedap tu
senang camtu kan wanie...masuk peti sejuk.......nak makan tinggal kukus....cepat, mudah & sedap...keh keh khe

ini ayat org malas cam zana tau wanie...wanie jgn ikut plak