looking for unique and personalized gifts???

Wednesday, January 7, 2009

kita pegi taiping pulak

balik je dari manjung, ayah aku dah asyik tanya tak nak pegi jalan mana2 ke...untuk pengetahuan, parents aku kaki jalan ok...pantang cuti...mesti nak berjalan...cuti sekolah ni je diorang dah pegi padang besar, pahang(rumah makcik aku), kl mmg byk kali la, melaka (ni kami adik beradik pun join), sungai petani, ipoh pun byk kali jugak(rumah makcik aku...

ayah aku ajak pegi langkawi...parents aku ni kalau nak bercuti ke mana2 tak boleh plan awal2...mesti tak menjadi...kena cakap nak pegi, then terus pegi je....aku pulak, kalau jalan jauh2 ni kena plan2 dulu...kena bersedia mental dan fizikal dulu...aku ni tak leh dok dlm keta lama2..mau lembik seharian lepas tu...so aku pun agak keberatan la nak pegi langkawi masa tu...kebetulan pulak bila nak book hotel semua penuh...

tapi, ayah aku asyik tanya lagi nak jalan mana...heheheh...tak puas jalan lagi la tu...mula cadang nak pegi sungai kelah..air panas...pun penuh jugak...last2 pegi taiping je...taiping pun taiping la...asalkan dapat jalan...aku tak kisah sgt...ayah aku beriya nak jalan..ikut je la...

kat taiping kami duduk kat kamalodge...kat jalan bukit larut..tempat nye cantik dan baru lagi...mmg puas hati...

cantik macam chalet




swimming pool nye..time ni hujan...irfan sempat swim kejap je masa baru2 sampai...esok nye baru swim lagi


kat sini ade bilik yg satu tingkat dan 2 tingkat


masa kami sampai taiping, hujan je..sampai la ke malam...hujan, berhenti kejap, pastu hujan balik...takde la jalan mana2 pun hari tu

mr. irwan yg kelaparan lepas melayan irfan swimming...nasib baik bawak bekal nasi goreng dari rumah...dah lunch pun lapar lagi


bukan mr. irwan je yg lapar, hujan2 ni aku, adik dan parents aku pun lapar...irfan pun makan byk...

mengacau abahnye makan...bawak narita tu sebab kami pegi sekeluarga ngan parents dan adik bongsu aku...


irfan macam biasa..pantang nampak tangga..


hujan dah berhenti kejap...jalan2 ngan opah pegi tgk monkey


disebabkan hujan je..malam baru kami keluar..tu pun nak pegi makan je...makan kat kamunting....pas makan, balik bilik, zzzzzz







written by,

3 comments:

.K.I.T.E. .P.U.N.Y.A. said...

salam...

Serius lawa chalet nie ...
tuk KP mmg lawa gegila ...
Wish blh gi jejalan kat sini ..
Tapi susah KP nak dapat cuti

CRAZY BEAUTIFUL88 said...

memang cantilah chalet ni, pool dia pun menarik, mahai tak satu malam duk sini

Eija said...

salam wanie..

cantik dan menarik la tempat tuuh...

anw, gi blog saya eh..awak kena tag