looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, November 11, 2008

hasil perjumpaan dgn gynae

aku baru balik dari jumpa gynae..lewat balik sebab lepas jumpa gynae, mr. irwan nak pegi etiqa, dan lunch...

aku minta maaf byk2 kat kawan2 semua sebab entry sebelum ni buat suspen dan tertanya2....

Sebenarnye....

aku belum pregnant...tujuan aku jumpa gynae tadi adalah untuk buat pap smear dan consultation sikit....ni 2nd pap smear...first dulu lepas bersalinkan irfan....semua berjalan lancar tadi...selasa depan aku akan jumpa ngan gynae balik untuk tgk result pap smear tu...

kenapa aku nak buat pap smear?
masa first time buat pap smear dulu aku rasa takut dan malu..takut sakit...tapi sebenarnye tak sakit mana pun...kalau malu cari la doktor perempuan..pap smear ni penting..so sesiapa yg belum penah buat pap smear, pegi la buat...tak semestinya kena jumpa gynae, klinik biasa pun boleh jugak....aku buat pap smear ngan gynae sebab minta consultation sekali....consultation untuk ape ye?....heheheh...untuk pap smear + consultation + ultrasound + asid folic untuk sebulan aku dikenakan rm165....kalau pap smear je rm 60..kalau klinik biasa je lagi murah kot...






12 comments:

Cik Puan Mimi said...

la saspen sungguh la wanie ni.. mmm tapi biasanya kalau amik asid folic macam persediaan untuk mengandung kan?

re:- memula yang ada gambar mandi tu ajer.. tapi rasa macam tak sesuai jer sebab nampak toilet bowl.. pastu tadi godek2 pc terjumpa gambar budak2 mandi kat A Famosa.. walaupun tak cun, mimi belasah jer bagi kat sab

yantz-yeem said...

oooo wanie kita pon nak start amik acid folic gaks arrr nmpk nyer x menjadik hasil tunggu & lihat je....hahahah jeles ah tgk smue org dah nak msuk 2...dan dah ada yg 2...huhuhuhuhu...
wanie kita penah wat papsmear sakli jek..takut ah nk wat lagi heheheh tp mmg plan nak wat gaks...

wanie said...

yantz,
asid folic tu bukan utk cepatkan pregnant....sebelum mengandung, kita perlu asid folic yg cukup..penting utk pembentukan saraf baby..tu yg wanie tau la

Zanna_MamaBatrice said...

suspen arr wanie nie
tp betul gark kata wanie..
kena gark buat pap smear nie kan..
zana tak pernah buat lagi...
nampak gayanyer..nak kena buat nie....

Sue@MamaMaryam said...

ooo ingat peknen... penah dgr gak kena mkn asid folik ..klu kit emain beli kt farmasi boleh x??? takut la nak buat pap smear..

Ayong said...

ala kalau betul apa salahnya kan wanie..

kita dah pernah buat pap smear lepas habis pantang dulu. mmg penting buat menda ni..

Yatie said...

ehmmm ... jgnkan nak dpt nombor dua, nombor satu pun tak lepas lagi nieh .. hehehe ..

mrs khairul said...

wanie baguslah dh wat pap smear.niza pun dh wat ujung taun lps..skali ngan check breast cancer..ye la benda ni pntg kan..skg ni muda2 pun ble kena even xde family history.

lieya_latif said...

wanie, lieya mmg tak penah buat lagi pap smear ni walaupun selalu kene pakse ngan nurse...takut sakit....tapi kalo wanie kate tak sakit...insyaallah lieya pun teringn le nak buat...bulan depan ade appoinment ngan dok nak cucuk depo so bolehle buat pap smear sekali....

wanie, semoga wanie cepat pregnant yak...persedian yg bagus le wanie....tak sabo nak panggil irfan ...abang long he he he he

Azie said...

wanie sakit x?dia wat mcmana yer azie ingat pun nak wat..xpernah buat lg tau...aritue lepas pantang nurse tue suh azie wat tapi aku cabut lari takut la...hihi

Asma said...

wani, klo wat kt KKIA free je..dtg je antara hari ke 11-14 period. x sakit pun..malu je..hehe. nurse je yang buat kn..asid folic pun mintak je..free..

atty's said...

suspen gak..hehehe..mmg elok buat tuh.