looking for unique and personalized gifts???

Thursday, November 20, 2008

opah, atok, acu dtg melawat

tutt..tutt

aku: hello
ibu: ade kat rumah ke?
aku: ade
ibu: ibu sampai kejap lagi

parents dan adik bongsu aku dtg dari teluk intan...selasa ptg diorang sampai..terkejut jugak aku bila dapat call tu..sebabnye ahad lepas ibu aku kata nak pegi jalan2 padang besar..tak jadi rupa nye...

irfan seronok la dapat jumpa opah, atok dan acu nye...kan dia rindu kat diorang...mlm pun nak tido ngan opah...
sebenarnye diorang nak pegi berjalan ke pahang..rumah makcik aku..kan cuti sekolah sekarang ni...parents aku ni mmg rajin berjalan time cuti2...diam2 je kang sampai ke kelantan la, padang besar la...aku tukang kirim je la...ahakss...

mula2 aku cadang nak ikut diorang..bosan dok rumah je...mr. irwan pun dah bagi green light...tapi terfikir pulak...kang camne mr. irwan nak breakfast..sape nak masakkan..sape nak siapkan dia pegi keje....macam2 lagi fikir.....lagi satu, kang irfan rindu kat abah nye camne pulak....akhir nye aku tak ikut la parents aku bercuti...

parents aku bertolak dari sini pagi semalam..tinggal la kami berdua kat rumah balik..irfan pun bosan balik...kesian dia..nanti kita balik teluk intan ye

9 comments:

Sue@MamaMaryam said...

sian irfan...sunyi ek.. maryam pun gitu..asal naik keta dia kt jom p umah mak tok.. dia ingat dekat kot..pastu pantang nampak umah teres 2 tingkat..mula la kt tu umah mak tok..huhuhu sian ..

MakSu said...

sian irfan dgn mamanye... bowink yer... tu la kan kt org pompuan ni kalau nak bejalan mesti nak pikir psl hubby gak, mknnya, pakainya... gee pun sllu dpt green light suh blk kg ... tinggal dia sensorang..penyudahnya tak blk gak...kesian kat dia plak

~~ciklinn~~ said...

wah bestnyer atuk n nenek dtg yerk...

wanie dtg umah amik homework

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

ala ciannyer irfan..takper nanti balik kg, tidur bawah ketiak atuk nenek yer..

Cik Puan Mimi said...

untung la irfan nak jugak tido dengan atuk dan opah dia.. kalau f & e, jangan harapla dorang nak tido dengan nenek dia.. nak jugak menyelit bawah ketiak mama dia ni.

kalau mimikan wanie, mimi tak lepaskan peluang ikut parents gi jalan2.. akukan kaki jalan.. bab laki aku tu, pandai la dia cari makan.. bukan tak biasa pun. hahahaha

mamaaina said...

wanie,
ambik award kat blog i yer

mrs khairul said...

oit..baguihnya irfan nk titon ngan nenek ye..cucu nenek nih..

wanie kita samalah...slalu plan nk blk kg sowang2 ngan anak..tp asik x menjadi jek..sbb dok pk kn makan minum dia lah..hubby ku itu jenis yg x ske mkn luar sorg2..masa niza pntg dia bantai megi jek hari2..ngada2 betoi..hehehh

madam CT said...

UR PARENTS STAY IN ANSON KE?

MY PIL STAYS SANA..

eija28 said...

apsal lor wanie x ikut g padang besar...aku eija lor...x lepaskan peluang....bukan selalu kan dpt berjalan....