looking for unique and personalized gifts???

Tuesday, November 18, 2008

makan ape tu?

disebabkan irfan tak nak makan nasi, so aku buatkan bihun sup ayam untuk lunch irfan



budak comot tgh makan..



tak nak aku suapkan..nak makan sendiri...ambik ko..kiri kanan tangan guna..


dan seperti biasa..tak habis jugak dia makan...nak hirup sup nye je..bila la nak naik berat camni..

14 comments:

Mimi~Najeeb said...

sedapnyer bihun sup tu wanie..
kalo irfan taknak makan habih ..meh sini aunty habihkan..hihi

Cik Puan Mimi said...

wanie tak suapkan irfan ker.. kalau anak2 mimi semua mesti makan bersuap, baru makan banyak bertambah2, tapi kalau makan sendiri, alamat, dua sudu ajer masuk mulut, lelain tu dah ke lantai..

berat irfan berapa sekarang.. berat emily 10kg, ringan tapi kuat makan dia tu.. sumbat apa jer, tak tolak punya.. agaknya girl kot, tu yang slim jer heheheh

azie(mama auni& erin) said...

ala suap sendiri yer...comel tau...wanie azie pun klu bg si auni mkn mcm nie la wat lapik paper sat g tumpah merata..

azie(mama auni& erin) said...

ala suap sendiri yer...comel tau...wanie azie pun klu bg si auni mkn mcm nie la wat lapik paper sat g tumpah merata..

yantz-yeem said...

wani irfan mkn sejibik la cam aqil...tp aqil mm langsung xmo...smlm try kasik spagetti kat dia pon dia xmo...wani irfan berat dia brp? aqil last c-uk bulan lepas 9.6 kg je....

~~ciklinn~~ said...

wah pandainyer dier..mkn sendirik yer... good boy..

wanie, irfan makan yer sayur2 tu.... baguslah... anak2 linn susah bebenor nak mkn... sampai terpaksalah blend sayur2 buat kuah....

itulah kan budak2 ni susah tol nak bg mkn.... nak2 yg berluah camtu..mmg dia hirup kuah jerlah...

Jue ~ mama DnD said...

dalila plak kalo mkn sendiri 2-3 sudu jer...pastu malas dah nak suap..suh mama dia suapkan... anak² akak dedua tu masih mkn bersuap.. budak² ni pun pandai buhsan mkn nasi kan... dnd pun.. dlm smeinggu tu kena selang pasta, nasi, mee hoon & mee lidi... tupun kalo mama dia lajin a..

AyangAizul said...

sama la cam Adeef. bkn nak bersuap kalo mkn, nak sndiri. tp wpun dia mkn sndiri, kita tetap suapkan gak la. tp sesejak ni Adeef tgh kuat mkn, tp xbaper nak menyusu lak....

Sham Ummi Echa said...

nmpk sedap la mihun sup tu..nyum.. nyum.. nk sket leh x...

irfan sama mcm echa.. mkn nk suap sndiri.. xnk kita suapkan dia... tp sepah yg lebih.. tu yg nk hangin tu...hehhehe..

oo.. irfan da 3 kali tgk wayang yer.. echa x penah lg.. tkt la nk bwk dia.. sbb dia x reti dok diam.. tp da plan nk bwk dia tgk madagascar ni nnti..

Sue@MamaMaryam said...

sedapnya bihun sup irfan... tetiba lapo plak..

sama mcm maryam nak mkn sendiri... pastu satu keja nak mop satu umah.. dah la kdg2 budak btuah tu jln merata.. tensi2...

Iena@MaMaJannah&Rizqi said...

Jannah pun nak makan suap sendiri..tapi yg tension dia bukan duduk setempat..paling tak tahan dia nak tengok adik dia..time tu lah tangan terpegang bantal, katil..adoii satu kejer nak basuhh..sedap tul mee honn sup tu..banyak tul rencahnya..untung irfan..

lieya_latif said...

irfan same cam mia n mija...tak mo bersuap dah...sume nak buat sendiri....

ermmm sedapnye sup tu wanie....aku lapa ni weiiiiiii.............cepat ar pukul 1...

eija28 said...

bestnyer tgk bihun sup ayam irfan....tak mo mkn nasik erk...sama mcm iman klu mkn sendiri abis kiri kanan tangan dia guna...huhuhuhu...klu mkn bersuap abis licin dia mkn...

mrs khairul said...

wanie niza pun ske msk kn bihun sup utk kanda..senang kan..lgpun kanda nih hantu mee..mee/bihun grg, sup, hailam,kari,rebus....sumelah dia suke..

bgs irfan independent tau..cuma wanie nk kena teman lah..entertain dia so that biar dia perabihkan 1 bowl tuh..hehehe..