looking for unique and personalized gifts???

Monday, November 17, 2008

irfan's third movie



lepas pegi bash hardy, kami cadang nak pegi tgk wayang...actually aku dah book cerita ni...kat gsc ioi mall kol 5.45 ptg..

saje nak bawak irfan tgk cerita ni...irfan suka sgt tgk iklan madagascar kat tv..siap joget2 lagi...ni movie ketiga irfan...sebelum ni kung fu panda dan wall e...

memandangkan masih awal, mr. irwan pun malas nak jalan2 dulu sebab dah penat berbasikal pagi nye, kami pun balik kg sri aman dulu, rehat2 sekejap la kononnye...kol 4 kami dah siap2 nak pegi ioi mall...tetiba jiran kami, satu floor (rumah kami kiri kanan cina, satu floor ade 6 rumah je, 2 je melayu termasuk kami) sms tanya nak pegi majlis doa selamat pembukaan surau di rumah kami...baru la teringat sepatutnye lepas asar semalam ade majlis doa selamat tu...takkan tak pegi kan...time tu la nak kenal2 org islam kat rumah kami tu...so cancel la tgk wayang...

tapi...hehehhe...lepas majlis tu kami pegi ioi jugak..nak tgk madagascar jugak...hikss...nasib baik la ade tiket..kalau tak penat je pegi ioi...irfan bukan main seronok tgk poster2 madagscar kat situ..."mo pit" (move it) kata nye...waakakaka...

sebelum masuk cinema kena beli popcorn dulu untuk irfan...irfan tgk wayang sambil makan popcorn...cam org besar pulak gaya nye...


dapat pulak popcorn madagascar ni...bila dah habis popcorn nye pun irfan tak bagi buang...dia nak bekas popcorn tu...siap belek2 sampai tertido lagi...

lepas tgk wayang, perut pulak lapar..on the way balik rumah, kami singgah makan kat restoran Aliisara...ye kot name nye tu..ingat2 lupa pulak..kat puchong je jugak...tak sure pulak nama tempatnye...mr. irwan, kalau baca entry ni komen sikit restoran ni kat mana...

first time makan kat situ...member2 basikal mr. irwan yg cakap kat situ sedap, so kami nak try la...restoran masakan thai ni...bila dapat menu dah tak tau nak makan ape..pelik2 nama makanan dalam menu tu..kami order nasi pakapau(nasi putih, ayam masak pakapau, telur mata) untuk mr. irwan dan nasi ape ntah nama dia(nama thai, aku tak ingat) untuk aku..ade nasi putih dan lauk udang + sotong pedas giler..tapi bukan masak merah tu..aku pun tak tau masak ape...mmg sedap dua2 yg kami order tu..rasa dia lain...yg aku punya pedas bukan main lagi..tapi sedap...mmg puas hati makan semalam, walaupun harga nye mahal sikit...lainkali mesti pegi lagi untuk try menu lain pulak....restoran ni mmg ramai org...masa kami sampai, penuh restoran tu...sorang balik, sorang sampai..tak pernah kosong....

10 comments:

Sue@MamaMaryam said...

wah irfan dah msk panggung la.. maryam x penah lg..km cdg nak p gak tp nak p ari org bkerja x ramai la kiranya..bukan apa takut maryam nangis/bising abeh la kena marah ngan org len.. hehehe..irfan gudboylah...

yantz-yeem said...

ooo...dah byk kali ghupe nyer irfan masuk panggung...aqil baru sekali jek..tu pon masuk je halfway dia dah tido...
oh wani kita penah mkn kat alisara tu....mmg sedap...ala-ala thai...wani ckp raser nak je pi mkn kat sn..tp tu la..mmg salu penuh je org...kekadng xde seat nak dduk...sbb dia wat kat area dlm umh kan...tu yg cam limited je space nk mkn

Mimi~Najeeb said...

wahh..dah 3x masuk cinema ye Irfan..syoknyer ceta Madagascar..Najeeb pun suka iklan ceta nih..joget sampai nampak ketiak..hihi
Teringin la nk bwk Najeeb gi cinema tp riso..takut dia bising dlm tu..
Irfan selalu dia tgk ceta tu penuh sampai abis ye? or kadang2 nk jejalan and tido?

AyangAizul said...

kita tak berani lg la bwk Adeef tgk wayang. tingin sgt sbnrnyer nak bwk tp takut dia tak reti nak diam nnt... tak caya lg la... tgu dvd kuar jerk nnt... tp mmg Adeef sker tgk madagascar ni kalo tgk kat tv (astro), pastu ikut joget2. ni pun asik "pit...pit..." jerk ikut nyanyi...

lieya_latif said...

alah wanie nape tak snap pic irfan kat cinema...nak sangat tgk gaye die sambil mate pandang depan, sambil tu tangan dok suap pop corn...sure cam org besar kan...cute jek.... (eh suke suki jek nak snap gambar..ade yg kene jerit ngan orang belakang kang hik hik hik )

atty's said...

fir pn sebok ajak g..aritu tgk citer akak..nanti lak bawa fir..

Ayong said...

chem 1st time masuk panggung, ok!

2nd time masuk, failed!

:)

arine said...

wah, irfan dah 3x masuk cinema yek! Aqim lom sekali pon, bukan ape takot die tak reti diam.hehe..tapi Aqim pon suka tengok iklan madagascar tu. I like to move it,move it..kekeke

madam CT said...

best x citer dia?put in my top list to see tis movie when im coming back next month.

Jue ~ mama DnD said...

wah irfan dah byk kali tgk wayang eh... danish pernah lah bw 2-3 x..dalila x pernah lg... dalila ni tv pun x minat...(ikut mama dia kot)..so tak bani nak bw tgk wayang tkt dia buhsan...

wanie: Alissara tu mmg thaicuisine kegemaran akak sekeluarga... masakan dia mmg daboms...mmg sedapkan... rasanya x sama ngan kedai siam lain..( tekak akak la).. mmg harga dia up sket tp x kisahlah sbb sedap... restoran tu kat area Puchong Intan berdekatan Puchong Perdana...