looking for unique and personalized gifts???

Friday, November 21, 2008

ke klinik pakar annur

aku baru balik dari klinik pakat annur...sepatut aku ade appointment ngan gynae selasa lepas untuk tgk balik result pap smear...tapi mr. irwan ade kursus hari tu...alang2 mr. irwan amik cuti hari ni (sebab ade job shooting wedding hari ni), aku pun postponed appoinment ke hari ni...sekali ngan buat glucose test...konon2 lepas buat test leh terus jumpa gynae...sekali aku tanya, result test tu tak leh dapat hari ni..tunda lagi la appoinment ke minggu depan pulak..

hari ni aku buat glucose test je la...buat test minum air gula tu...sebelum minum air gula, nurse amik darah dulu...merana aku masa amik darah...aku ni kalau amik darah mmg susah...sebab urat aku kecik...susah sgt nak amik darah...sebelum2 ni pun mmg camtu...2-3 kali jugak la nurse tu cucuk, tapi darah tak keluar2...sakit oooo....geram pun ade gak...tapi tak leh salahkan nurse tu...sebelum2 ni pun alami masalah yg sama jugak....puasla ditepuk2, ditekan2 nak cari urat aku...huhuhuhu...aku mmg tak suka buat test ni..tak suka minum air gula ni..masa mengandung pernah buat sekali...nak termuntah minum air gula...tapi kali ni dia bagi air glucose dalam botol...bercarbonate lagi...hehehe...sedap la sikit..

lepas minum air gula kena tunggu 2 jam...tak tau nak buat ape, kami pegi la jalan2...nak ke mana pun...semua kedai tutup lagi..baru kol 9...dalam kol 10 kami pegi pkns...mr. irwan saje nak jalan2 kedai adida kat situ...sekali bukan setakat cuci mata je, terbeli sekali...bukan 1, tapi 2 kasut adidas...huhuhu....time2 poket tgh kering pulak ade yg mr. irwan berkenan...1 kasut untuk mr. irwan dan 1 untuk aku...kasut untuk bersukan la...tgh azam baru ni..nak selalu exercise...huhuuh..tak tau la tercapai ke tak...

2 plastik berisi kasut..huhuhu


lepas tu baru la pegi annur balik untuk amik darah balik...ramai org pulak..kol 11.30 baru la amik darah balik...setelah mengalami perkara yg sama masa amik darah mula2 tadi, barula selesai...15-20 minit jugak la nurse mengetuk2 tgn aku...lama betul..

11 comments:

Hirda Ibrahim said...

betui kan?
memang rasa nk muntah minum air gula tu. gelas besaq lak tu.
hirda minum masa preggykan hardy.
coz badan naik sgt. doc suspect diabetes. sib baik x dak.

mana pic kasutnya? ;)

wanie said...

hirda..
kali ni diorang bagi glucose dalam botol..sedap sikit dari yg bancuh tu...carbonate drink lagi...mampu jugak la nak habiskan satu botol tu..

Mama Mya said...

yer laaa kita pun x suka minum air gula.. eee takut nak cucuk amik darah

p/s time kasih singgah blog kita.. salam perkenalan dari mama mya.. cantik blog nie..

Puan Iza said...

ooo pi wat glucose test ek....iza tak penah wat plak....mmg wajib kena wat ke test ni?

Sue + Azie said...
This comment has been removed by the author.
sue@mamaMaryam said...

erkkkk klu boleh x mo dah minum air gula tu... x sedap!!! bagus la wanie ni..menjaga kesihatan betoi

lieya_latif said...

erkkk lieya pun ade pengalaman kene minum air gula tu...iyaaaaaakkkkk...tak suke!!! tak suke!! melekat2 kat tekak.....

wah wanie kasut baru tu...selamat bersukan yeak!!!!

Mimi~Najeeb said...

saya x pernah minum pulak air gula tu even masa preggy tu hari..dengar ceta kengkawan semuanya muntah pas minum tu..
selamat berexercise wanie...azam baru ye..

yong said...

tak pernah lagi merasa air glucose tu...

tak shedapp yek???

Azie said...

azie pernah minum masa ngandungkan nonie & elin...uwekkkk nak muntah...

Cheedah said...

ok tak kat annur?
biasa jumpak dr mana yek yang ok?
caj dia ok tak?